Масло троянди для обличчя


Троянди - дивовижні квіти. Вони радують за будь-якої нагоди. Вони піднімуть настрій і прикрасять дім. Але не тільки в цьому їх привабливість. З пелюсток троянд отримують чудове масло для особи. Це особливий продукт в косметології, який використовують на протязі вже багатьох століть. Рожеве масло перетворює шкіру, вирівнюючи її, надаючи здоровий і доглянутий вигляд.

Його використовують для лікування деяких шкірних захворювань, наприклад, герпесу.

Як отримують

Рожевим воно називається не тому, що має такий колір, а виключно завдяки сировинних компонентів. Саме запашні рожеві пелюстки різноманітних сортів цих рослин і стають головним інгредієнтом, з якого отримують цінний продукт - масло.

Помилково вважають, що для цього підійдуть звичайні садові рослини. Немає, для отримання рожевого масла висаджуються спеціальні плантації, за якими круглий рік ведеться особливий догляд.

«Сировинні» троянди потребують особливої підгодівлі, для них підтримується певна температура і вологість. Найчастіше використовуються такі сорти, як «Дамаська», «Столистная», «Галльская», чайна, дика і деякі інші. В різних країнах Європи на таких плантаціях вирощують певні сорти для подальшого виробництва.

Пелюстки розпущеною і запашної троянди безжально обриваються і відправляються на переробку. Це складний і багатоступеневий процес, в його результаті виходить невелика кількість продукту. Можна уявити, що з десяти кілограмів пелюсток отримують лише близько п'ятисот мілілітрів готового продукту. Основний виробничий спосіб полягає у впливі пара на рослину. Не менш поширений метод - гидрогисталляция.

Отримане виробничим шляхом масло являє собою дві складові, одна з яких у твердому вигляді, друга - в рідкому. Твердий продукт абсолютно без запаху, він відділимо від загального складу отриманого при температурі від плюс 17 градусів. Рідка складова - запашний трояндами складу. Він піддається охолодженню, і в такому стані нагадує жир. Його колір - від блідо-зеленого до жовтуватого.

Як застосовується

Рожеве масло - улюблене засіб косметологів усього світу, які знають, як з допомогою цього природного дару повернути шкірі молодість, красу і прекрасний вид. Воно корисно для всіх жінок: молодих, і тих, хто знаходиться у поважному віці. Воно повертає пружність, молодість шарів епідермісу, позбавляє від зморшок, відновлює клітини.

Але найчастіше в косметологи радять його жінкам з ознаками в'янення шкіри. Регулярне використання правильно приготовленого складу повертають чіткий овал обличчя, підтягує його. З його регулярним застосуванням зникають не тільки помітні зморшки, але і пігментні плями. Шкірного покриву повертається еластичність, гарний колір обличчя і здоровий тон.

Ще більше про корисні властивості олії можна дізнатися з відео нижче.

Кому підходить

Сучасні косметичні компанії розробили масу препаратів і засобів, до складу яких входить рожеве масло. І виробники врахували всі особливості шкірних покривів, пов'язані з віком, типом. По суті, масло з пелюсток троянд підійде всім жінкам. Правильно підібране косметичний засіб, як свідчать відгуки косметологів, надасть очікуване вплив і ефект.

Насамперед, у ньому потребує суха шкіра обличчя. Рожеве масло живить, відновлює, пом'якшує, загалом, діє чарівно. Після декількох застосувань результат очевидний, і вже не хочеться використовувати дорогий крем, виробник якого обіцяв той результат, який дало масло. Огрубілі шари епідермісу стають ніжними і бархатистими. Полущені ділянки зникають, особа набуває свіжий і здоровий вигляд.

Особливо корисно воно восени і взимку, при сильних поривах холодного і сирого вітру.

Маслянистий склад захищає від природних впливів, оберігаючи шкіру від морозу, ультрафіолету і сухого повітря у вітряні дні.

Після застосування цього косметичного засобу «спасибі» скаже і шкіра, що відноситься до чутливої. Саме для цього типу вкрай складно підібрати засоби по догляду, харчування і зволоження, оскільки епідерміс різко реагує на не сподобалися йому компоненти почервоніння і висипання.

Масло троянди справляється з такими проблемами як не можна краще. Воно заспокоює роздратовані ділянки, знімає запалення, усуває дрібні прищі. Постійне його використання з часом призведе шкірний покрив в нормальний стан і буде його підтримувати в такому вигляді. А ще воно допомагає позбутися від дрібних капілярів, ліквідуючи «сіточки» на різних ділянках обличчя.

Звичайно, у олії є і деякі обмеження в використанні. Його не рекомендують вагітним жінкам, лікарі пояснюють це запах, який може викликати неприємні відчуття у майбутніх мам.

І у виняткових випадках він може викликати алергічні реакції, тому перед першим застосуванням необхідно провести тест на ліктьовому згині. Кілька крапель наноситься на 3-4 години, і якщо почервоніння немає, значить, алергія відсутня.

Для очей і губ

Так, воно універсальне. І один прекрасний препарат здатний замінити масу баночок і флаконів, використовуваних як нічний, денний крем, крем для шкіри навколо очей або як бальзам для губ. Рожеве масло ідеально підходить для шкіри повік. І воно входить в склад багатьох видів косметичної продукції, призначених для догляду саме за нею. Використовуючи його, можна позбутися від темних кіл під очима, вона розгладжує і ледь помітні зморшки, і ті, які вже стали явними.

Його радять наносити на сухі потріскані губи, використовувати в якості щоденного бальзаму для губ, застосовувати під час герпесу і при прояви алергічного дерматиту.

Маски

Рожеве масло входить до складу таких ефективних засобів, як маска. Готові маски можна придбати в спеціалізованих косметичних магазинах, аптеках.

А можна приготувати самостійно в домашніх умовах. І для цього знадобляться ефірна олія троянди, чайного дерева, жасмину та інших масел, які приваблюють вас своїми ароматами.

Якщо готувати вдома корисну маску, то для одного застосування знадобиться всього кілька крапель рецептурних інгредієнтів. Базою може стати лосьйон або тонік - приблизно двісті п'ятдесят мілілітрів. Його поміщають в скляний посуд, обов'язково з кришкою. У лосьйон додають дві краплі рожевого масла, 1 краплю іншого запашного, яке вам подобається. Склад ретельно збовтується і поміщається в темне прохолодне місце приблизно на добу.

Вже через день готовий продукт за цим рецептом можна використовувати. Він обов'язково повинен бути кімнатної температури.

Якщо готується крем для шкіри навколо очей - а його теж нескладно зробити в домашніх умовах, береться кращий сорт оливкової олії. Буде достатньо однієї столової ложки. В нього додають дві краплі маслянистого розчину з пелюсток троянди.

Добре перемішаний склад наносять на шкіру навколо очей приблизно за годину до сну, а залишки промакивать марлевою серветкою, змоченою в теплій воді.


Коментарі

Схожі статті


Масло шипшини для обличчя

Масло шипшини для обличчя

Для кожної жінки здорова і красива шкіра обличчя має величезне значення, так як вважається основним

Відбілюючий крем Milk Skin

Відбілюючий крем Milk Skin

Багато вважають веснянки прикрасою, особливим даром природи. Ось тільки самі власниці веснянок не

Косметичне масло чайного дерева

Косметичне масло чайного дерева

Особливості та переваги Дія і варіанти застосування Для особи Для волосся Для тіла Догляд за шкірою

Застосування камфорного масла в косметології

Застосування камфорного масла в косметології

Камфора і косметика Догляд за обличчям Маски Заспокійливий ефект Розширені пори При висипаннях на

Мигдальне масло для особи

Мигдальне масло для особи

Як отримують Склад Корисні властивості для шкіри Показання до застосування Рецепти масок для різних

Масло проти росту волосся

Масло проти росту волосся

У сучасному світі натуральні ароматичні олії добре зарекомендували себе серед жіночого населення. З