Масло жожоба для обличчя


Масло жожоба застосовували для шкіри обличчя ще в Стародавньому Єгипті. Це унікальний продукт, який і в наш час використовується в якості омолоджуючого і живлячої кошти. Це відмінний варіант базового догляду за жіночою шкірою обличчя, його можна додавати в щоденні крему і лосьйони, багато жінок роблять з нього маски для обличчя, видаляють їм макіяж.

Як отримують

Масло виробляється двома способами: методом рафінування і шляхом холодного віджимання насіння (горіхів) Simmondsia chinensis (Симмондсия китайська жожоба), чагарнику, що росте в Південній Арізоні, Південної Каліфорнії та на північному заході Мексики. У косметичних цілях краще використовувати масло, отримане шляхом холодного віджимання. Натуральне 100 % рослинне масло має золотистий колір і злегка вловимий запах горіхів макадамія або, як їх ще називають, австралійські горіхи. Таке масло найчастіше продається в скляних баночках темного кольору, так як воно боїться світла.

Унікальні корисні властивості

Масло становить близько 50 % маси насіння. У літературі поряд з терміном «масло» можна зустріти ще й термін «віск жожоба», так як візуально воно схоже на рідкий віск і твердне при температурі приміщення.

Вижим жожоба містить амінокислоти у складі білків, які за структурою нагадують колаген, який відповідає за пружність шкіри. Масло володіє властивостями ідентичними спермацету, насичене токоферолом, дубильними речовинами і ефірами. Це справжнє джерело вітамінів і корисних речовин для краси і здоров'я. Ще однією важливою властивістю є його стійкість до процесів окислення, згіркнення.

Жіноча шкіра старіє швидше, ніж шкіра у чоловіків, тому використання воску жожоба особливо рекомендується особам слабкої статі.

Але найдивовижніше, що воно дозволяє загальмувати розвиток бактерій, що викликають туберкульоз, має ферментативними властивостями, які застосовуються при виготовленні пеніциліну і цефалоспоринів, при нанесенні на шкіру проявляються його омолоджуючі і бактерицидні властивості. Корисні властивості олії зберігаються тільки два роки після розтину упаковки, тому дуже важливо вчасно помітити кінець терміну придатності.

Завдяки своїм унікальним властивостям відноситься до базових масел, тому може застосовуватися в чистому вигляді, як самостійний косметичний продукт.

Застосування в косметології

Спочатку масло жожоба використовувалася індіанцями Мексики як ранозагоювальний засіб, а також як ефективний захист шкіри і волосся від ультрафіолетових променів, що виділяються сонячним світлом.

Сучасний спектр застосування воску жожоба досить широкий. Масло жожоба застосовується для офіцинальними мазей при лікуванні дерматологічних захворювань особи (справжня екзема, нейродерміт, атомический дерматит), в косметології. Більшість косметологів хвалять цей продукт через його універсальність.

Відмітна особливість його полягає в тому, що воно підходить для більшості типів шкіри: проблемною, нормальної, чутливої, жирної і в'яне.

Воно дозволяє зберегти пружність шкіри, уповільнити процеси старіння, оберігає її від шкідливого впливу ультрафіолетового опромінення, холоду. Компоненти воску жожоба створюють захисну плівку для шкіри і, проникаючи через поверхневі шари епідермісу, допомагають зберегти ліпідну плівку. Віск активно застосовується в боротьбі з акне, зменшує вироблення шкірного сала волосистої частини голови, сприяє росту волосся.

Висока ефективність масла обумовлює популярність його використання. Воно входить до складу багатьох засобів для обличчя: пінки для вмивання, мила, захисних кремів проти загару, бальзаму для губ, існує і декоративна косметика на основі воску жожоба. Його застосовують у створенні кремів проти утворення дрібних зморшок під очима.

Залежно від ступеня концентрації воно буває косметичним і ефірним.

Ефірне масло володіє більш високою концентрацією корисних речовин і не вимагає великої кількості при використанні. Зазвичай використовують кілька крапель ефірного масла, щоб приготувати будь-який косметичний засіб. Косметичне масло – це готовий продукт, який не потребує додаткових інгредієнтів.

Рекомендації по використанню

Масло жожоба – це чудовий природний продукт, який можна використовувати без додавання інших інгредієнтів.

Його рекомендують наносити на шкіру обличчя перед прийняттям сонячних ванн, щоб загар був рівним і отримав красивий золотистий відтінок; на брови для посилення росту волосся, на губи з метою їх захисту від вітру та холоду. А можна застосовувати замість щоденного денного крему, який володіє високими регенеруючі властивостями, активно бореться з віковими змінами і першими зморшками. Для посилення цілющих властивостей його краще розігріти на паровій бані, щоб воно стало теплим і мало більш рідку на вигляд консистенцію. Слід запам'ятати, що ефірна олія не розігрівається.

Віск жожоба не викликає алергію, що є його додатковою перевагою перед іншими аналогами. Єдине, потрібно пам'ятати, що це натуральний продукт, який має природний золотистий відтінок, може желтить. Тому, щоб випадково не зіпсувати улюблену одяг рекомендується після його нанесення, через 3-5 хвилин промокнути серветкою і прибрати надлишки масла.

Таке масло не підійде для частого застосування тим жінкам, які хочуть зберегти свою білосніжну шкіру.

Косметичне масло жожоба широко використовується для зняття макіяжу, намочивши ватний диск маслом, слід ретельно протерти очі і губи, косметика змивається одним рухом. Плюс віск посилить зростання вій, що особливо корисно власницям тонких вій. Для тих, хто нарощує вії, такий засіб буде корисно в їх відновленні. Без особливої праці можна поліпшити їх зовнішній вигляд буквально за місяць.

Віск можна додавати в улюблений нічний або денний крем, а також готові лосьйони і маски для обличчя.

Перед нанесенням крему на ницо слід додати кілька крапель олії в одне з улюблених засобів, тут головне - не переборщити. Для ефектного скрабування, можна додавати масло в звичайний скраб для обличчя. Це дозволить зробити дві процедури одночасно: очищення і живлення.

В домашніх умовах віск можна наносити на пошкоджені ділянки шкіри (прищі, лущення, опіки). Можна змішати з іншими косметичними маслами, наприклад, персиковим, абрикосовим або мигдальним. Цю суміш часто наносять на область навколо очей, щоб позбутися від мішків під очима. Таку процедуру краще виконувати за дві години до сну, щоб на ранок очі не виглядали набряклими.

Віск жожоба використовую в якості засобу після епіляції волосся над губою. Він добре пом'якшує і живить пошкоджену шкіру, швидко знімає почервоніння, сповільнює ріст волосся.

Рецепти масок

З олії жожоба можна зробити живильні і відновлюють маски для обличчя. Інгредієнти можуть бути будь-якими. Найпоширеніші - це мед, яйце, глина.

Для особи

Для зрілої шкіри, що в'яне особи рекомендується використовувати медову маску: 10 крапель олії жожоба, 30 грам меду, 2 чайні ложки живого йогурту, 1 білок яйця. Все перемішується і наноситься на 15-20 хвилин, потім змивається теплою водою. Процедуру можна проводити не частіше двох разів на тиждень.

Для зволоження сухої шкіри обличчя можна використовувати маску на основі персикового і абрикосового масел та олії жожоба.

Абрикосове масло можна замінити маслом з виноградних кісточок. Використовується пропорція один до одного кожного продукту. Для посилення ефекту маски радимо нахилити обличчя і кінчиками пальців злегка постукувати по лобі, щоках.

У боротьбі зі зморшками рекомендується використовувати лід, збагачений воском жожоба.

Для його приготування потрібно взяти мінеральну воду або попередньо відстояну воду. Додати туди кілька крапель воску і розлити по формочках для льоду. Можна ще для краси і запаху додати листочок м'яти і петрушки.

Для уповільнення процесів старіння і регенерації шкірних покривів краще використовувати маску на основі сметани, глини, підібраною під тип шкіри, воску жожоба. Необхідно взяти 70 грам сметани, чим жирніше, тим краще, 1 чайну ложку косметичної глини, підібраного у відповідності з типом шкіри, і 1 чайну ложку масла жожоба. Маску потрібно нанести товстим шаром. Не рекомендується розмовляти, сміятися поки маска на обличчі. Маска змивається теплою водою після її застигання, приблизно через 20-30 хвилин. Після застосування рекомендується витерти обличчя махровим рушником, з метою досягнення масажного ефекту.

Сучасна спермацетова маска передбачає використання старого, але дієвого рецепту краси, в якому роль спермацета заміщує віск жожоба. 30 крапель олії жожоба, попередньо слід розігріти його на паровій бані, додати 2 краплі вітаміну Е і 2 краплі вітаміну А. Маску потрібно наносити відразу після приготування, інакше вітаміни можуть випаруватися під впливом ультрафіолетового випромінювання. Раніше цю маску використовували радянські акторки, щоб відновити шкіру після гриму.

Освіжити шкіру обличчя після довгих перельотів сесії або інших стресових ситуацій допоможе наступна маска. Потрібно натерти на дрібній тертці свіжий очищений огірок, додати 5 мл олії жожоба, крапельку лимона, накрити обличчя паперовим рушником і залишити на півгодини.

Для губ

Для боротьби з обветриваем губ слід застосовувати маску на основі воску жожоба, меду і вітаміну А. Потрібно всього кілька крапель олії, 1-2 краплі вітаміну А і чайна ложка меду, щоб привести суху шкіру в порядок. Рекомендуємо використовувати для приготування маски не розігрітий мед, щоб було більше корисних вітамінів. Можна використовувати маску як одноразово, так і багаторазово. Шкіра губ буде знову молодий.

Хорошим засобом для живлення шкіри губ буде щоденне застосування воску в якості бальзаму. Вже через тиждень губи будуть м'які і гладкі.

Для красивих брів

Щоб забезпечити швидке зростання брів, потрібно щодня обробляти їх воском жожоба в кількості 5-6 крапель. Масло наносять масажними рухами, що сприяє поліпшенню мікроциркуляція і надходження поживних речовин до фолікул.

Результат буде видно вже через пару тижнів: брови стануть густіше.

Відгуки

Вітчизняні споживачі все більше і більше використовуються вижимкою жожоба. Часто перше їхнє знайомство відбувається з косметичними продуктами на його основі - шампуні, маски і кондиціонера для волосся, креми для обличчя і тіла, скраб для обличчя і тіла, бальзаму для губ.

Поява олії жожоба в чистому вигляді на полицях магазинів викликає інтерес у потенційних споживачів. Вони активно знайомляться з корисними властивостями жожоба на форумах, набувають чисте масло для уходових процедур в домашніх умовах. Як правило, вперше віск використовують для anti-age процедур шкіри обличчя і для додавання в улюблені косметичні засоби для обличчя.

В основному у відгуках зустрічається опис життєвих досвідів використання воску жожоба без додавання будь-яких додаткових інгредієнтів. Відгуки споживачів носять двоякий характер: або захоплення, або повне розчарування. Основними перевагами використання воску жожоба в домашній косметології, згідно думку споживачів, є хороша зволоженість шкіри і ефект ліфтингу. Жінки запевняють, що вже після тижневого застосування помітні зміни шкіри: вона стає рівною здорового і красивого кольору.

Невдалі досліди застосування воску часто пояснюються використанням підробленої продукції або продукції низької якості, додаванням в масло додаткових компонентів, що викликають алергічні реакції (свербіж, печіння), стягнутість шкіри обличчя. Багато жінок скаржилися на алергію навыжим жожоба, так що перед застосуванням краще проконсультуватися з лікарем.

Часто споживачі звертають увагу на тип упаковки: пластикова або скляна, перевага віддається останньому виду упаковки, побічно що свідчить про високу якість.

Більшість жінок влаштовує співвідношення ціни і якості масла. Багато користувачі відзначають, що не пожаліли витрачених на засіб грошей.

Споживачі масла жожоба фірми-виробника Mirrolla відзначають високу якість продукції (його застосування виправдовує споживчі очікування) при низькій її ціні, що є незаперечною перевагою при виборі косметики. При цьому деякі покупці відзначають недостатню інформативність упаковки масла жожоба, не вказано склад олії, зокрема, підтвердження його 100 % походження.

Ще більше олії жожоба ви можете дізнатися з відео.


Коментарі

Схожі статті


Жожоба косметичне масло

Жожоба косметичне масло

Косметичне масло жожоба є натуральним і корисним продуктом. Саме тому воно активно застосовується в

Маска для волосся з мигдальним маслом

Маска для волосся з мигдальним маслом

Мигдальне масло вже давно широко використовується в лікувально-косметичних цілях. Воно справляється

Масло усьмы для волосся

Масло усьмы для волосся

Для краси та здоров'я волосся сучасна жінка використовує весь арсенал засобів: шампуні, бальзами,

Масло жожоба для волосся

Масло жожоба для волосся

Властивості Ефірне масло жожоба володіє величезною кількістю корисних властивостей. Воно

Масло проти росту волосся

Масло проти росту волосся

У сучасному світі натуральні ароматичні олії добре зарекомендували себе серед жіночого населення. З

Віск для обличчя

Віск для обличчя

Натуральні продукти – це найкращий засіб для догляду за шкірою і волоссям. Не став винятком і