Масло ши для волосся


Масло Ши, або каріте, славиться поживними і зволожуючими властивостями, часто застосовується для догляду за сухою шкірою обличчя і тіла, входить до складу масок, кремів і інших косметичних продуктів. Застосування ліпідного елемента для догляду за волоссям та шкірою голови стало необхідністю для сучасної жінки, яка прагне до густої шикарної шевелюри допомогою натуральних інгредієнтів.

Масло Ши особливо відомо поживними властивостями і стане необхідністю для догляду за пошкодженим тьмяним волоссям, посіченими кінцями, сухою шкірою голови і сверблячкою, який супроводжує жінку протягом життя. Застосовувати екстракт каріте можна окремо як ліпідної основи і у складі готових косметичних продуктів, ефект від його дії буде схожим і точно не змусить довго себе чекати.

Особливості та переваги

Масло ши проводиться шляхом холодного віджимання кісточок плодів однойменного дерева, що забезпечує збереження його корисних компонентів: ліпідних кислот, вітамінів групи А, Е, F, D, мінералів, білків та інших. Дивно, наскільки корисний готовий продукт і те, як багатий він зсередини корисними складовими, недарма дерева сорту Ши ростуть в Африці і не приживаються в країнах з прохолодним кліматом.

  • Важлива особливість масла Ши – його доступність, іншими словами, готове рослинний засіб можна придбати в будь-якій аптеці або косметичному магазині.
  • Екстракт каріте у вигляді косметичного продукту наноситься по всій довжині волосся або вибірково – на корені або посічені кінчики, по всій довжині, тримається на волоссі від півгодини і змивається за допомогою м'якого шампуню. Не виключається його використання протягом цілої ночі.
  • Масло каріте універсально по своєму застосуванню і не обмежується використанням тільки на волоссі. Воно чудово справляється з проблемою сухості шкірних покривів (у тому числі голови).
  • Нерафінована олія каріте просто придбати в рідкому або твердому вигляді, при цьому подібне косметичний кошти стане більш ефективним помічником у боротьбі за здорові волосся, оскільки зберегла у своєму складі більшу кількість поживних елементів.
  • Аромат свіжого натурального складу полонить; в ньому відчувається деревне відтінок і запах горіха.
  • Ліпідний склад має тривалий термін служби і невибагливо себе веде в умовах темної полиці в шафі.

Властивості

  • Головною функцією масла Ши вважається розм'якшення і харчування структури волосся або шкіри голови, тому воно показано власницям сухого епідермісу і сильно пошкоджених волосяних структур.
  • Текстура готового косметичного компонента досить міцна, що володіє приємним деревним і горіховим ароматом, проте при попаданні на теплу шкіру рук масло буквально тане на очах», що робить його застосування простим і зручним будинку.
  • Масло Ши зміцнює волосяні цибулини і стимулює дозрівання нових навіть у чистому вигляді, додаткові «зігріваючі» добавки тільки підсилюють результат домашнього СПА для волосся.
  • Ліпідний склад застосовується в домашніх умовах і дозволяє усунути ламкість і слабкість волосся, зупинити їх втрату шляхом нанесення масажними рухами на корені і шкіру голови. Масло каріте лікує ослаблені волосся зсередини і дарує їм здоровий зовнішній вигляд, помітний блиск.
  • Користь від його застосування колосальна, що підтверджують дослідження і досвід жінок всього світу. Масло каріте справляється з лупою і свербінням шкірного покриву, усуває практично всі відомі проблеми, причиною яких стають зовнішні фактори – термоукладки, часте миття голови, тугі зачіски, несприятливе навколишнє середовище.
  • Екстракт Ши впорається з лупою і небажаним лущенням покриву голови при курсовому лікуванні. Крім того, рослинний засіб допомагає в боротьбі з надмірною сухістю волосся і шкіри голови.

Спосіб застосування

Масло Ши продається в аптеках і косметичних магазинах переважно у вигляді твердої пластинной маси, застосування якої можливе в чистому вигляді або в якості добавки в основний засіб по догляду – шампунь, кондиціонер, крем, маску, інші масла для отримання домашнього складу. При цьому користуватися рослинним екстрактом доречно для лікування будь-яких ділянок тіла і волосся, але в'язке і поживне масло вимагає змивання з волосся.

Масло Ши легко розігрівається в руках – воно починає плавитися і набувати рідкий стан.

Для змішування його з іншим рослинним елементом рекомендується використовувати водяну баню, мікрохвильовку краще виключити зважаючи її згубного впливу на компоненти маси.

Розігрів пластичний склад на водяній бані можна сміливо наносити його на волосся або змішувати з подібними липидными екстрактами для отримання домашньої маски.

Для живлення епідермісу голови нанесіть тепле масло Ши на епідерміс і коріння волосся; для отримання кращого і якнайшвидшого результату складу можна залишити на ніч, вранці змийте його звичайним шампунем з використанням кондиціонера. Здорові гладкі волосся варто лише зрідка «балувати» маслом Ши, наприклад, раз в 7-10 днів наносити його по всій довжині чи на кінчики, коріння.

Масло каріте стане доречним для застосування для прямих і кучерявого волосся незалежно від їх довжини або густоти, важливо використовувати його раціонально і протягом якогось часу. Для слабких, сухі волосся застосовувати масло можна часто: від 2 до 5 разів на тиждень (можна і частіше, важливо стежити за поведінкою волосся і не досягти зворотного ефекту «жирних», «важких» волосся).

Домашні рецепти

Самим доступним і дієвим способом догляду за волоссям стає домашні процедури, які називають СПА.

  • Простий спосіб застосування екстракту каріте – використання продукту в чистому вигляді, попередньо розігрійте олію на водяній бані або за допомогою долонь і нанесіть його на волосся по всій довжині чи на кінчики, коріння.
  • Масло Ши чудово поєднується з іншими жирними компонентами, наприклад, оливковою олією: змішайте дві інгредієнти в рівних пропорціях (на око), розігрійте їх, перемішайте до отримання однорідної маси і нанесіть на волосся. Найбільш ефективний ефект буде досягти при надіванні поліетиленової шапочки і щільного рушники.
  • Ще один простий рецепт: попередньо розтоплене масло Ши змішайте з двома яєчними жовтками, чайною ложкою рідкого (розтопленого) меду і маслом червоного перцю. Така маска стане чудовим стимулятором росту волосків і застосовується виключно в прикореневій зоні. Жовток у складі багатий корисними жирними елементами і мінералами, червоний перець стимулює кровообіг, однак він сушить поверхню епідермісу і протипоказаний при свербінні і лупи.
  • Масло каріте можна змішувати з іншими рослинними компонентами зразок реп'яхової, касторової, кокосового та інших ліпідних сполук, у тому числі насичених ефірних. Пропорції просто розрахувати самостійно: додавайте стільки масла, скільки буде потрібно для проведення однієї процедури, і використовувати тільки свіжоприготовані склади.
  • Однакову кількість масла Ши перемішайте з липидным екстрактом авокадо, при бажанні можна додати додаткову краплю ефірного компоненти (масло чайного дерево, апельсина, прополісу, іланг-іланг та інші).

Нерафінована, тобто неочищена, масло каріте часто входить до складу зволожуючих продуктів: шампунів, масок, кондиціонерів, бальзамів і інших косметичних продуктів. Готові незмивні косметичні продукти на основі масла каріте для кінчиків зазвичай використовуються щодня або після кожного миття голови на вологі або сухі волосся в залежності від рекомендацій виробника.

Рейтинг кращих

Масло Ши бренду Ботаніка – один з найбільш доступних: купити його легко, ціна відносно невисока – від 300 рублів залежно від продавця. Застосування масла не обмежується волоссям; продукт підходить для догляду за губами, нігтями, руками, будь поверхнею шкіри, оскільки покликане усувати сухість і живити.

Жирне масло Ботаніка підходить для будь-якої шкіри – про це виробник повідомляє прямо на етикетці продукту. Тверде засіб з кремовою текстурою укладено в круглу баночку, вага продукту обмежується 50 мл. воно Продається в косметичних магазинах, аптеках. В умовах кімнатної температури масляне засіб не тане, при контакті з теплою шкірою рук плавиться, тому для швидкого нанесення його просто розтерти між долонь і нанести на волосся, шкіру.

Чисте засіб добре поєднується з рослинними оліями і застосовується в парі з іншими, наприклад, бюджетним реп'яхову, екзотичним кокосовим, аптечні касторовою і навіть простим рослинним складом з кухні.

Косметичний продукт Avon – бальзам-спрей для волосся з екстрактом Ши стане хорошим вибором для тієї леді, яка не має вільного часу в приготуванні і витримці домашньої маски, але бажає мати здорові і насичені вологою, корисними липидными кислотами волоссям. Готовий продукт відомого бренду Avon зберігається в зручній тубі з розпилювачем, застосовується на сухі і вологі волосся після кожного миття або для зручності розчісування в будь-який час. Крім привабливої ціни, косметичний продукт володіє приємним ароматом і доступністю – спрей просто придбати у представників компанії.

Масло Ши СпивакЪ буває рафінована і нерафінована. Нерафінований продукт має трохи більш корисними властивостями, оскільки є неочищеним (в тому числі від корисних елементів). Цінний засіб отримують шляхом холодного віджимання насіння плодів дерева Ши, яке росте в Африканській республіці і славиться своїми властивостями. Косметичний продукт підходить для будь-якої шкіри і будь-якої ділянки тіла: від коренів і кінчиків волосся до п'ят і пальців ніг: відкрито про це повідомляє відомий виробник.

Нерафінований ліпідний склад СпивакЪ має щільну консистенцію і зберігається в баночці круглої форми. Виробник – Німеччина, проте склад розфасовується вже в Росії. Під час відкривання баночки відчувається приємний олійний аромат з присмаком горіха. Рафінована масла каріте СпивакЪ відрізняється тим, що містить велику концентрацію тритерпенових кислот, або неомильних фракцій, іншими словами, краще всмоктується в шкіру і досягає її глибоких шарів.

Ефект від застосування будь-якого з масел СпивакЪ з екстрактом Ши однаковий, що стосується волосся, шкіри обличчя і тіла, нігтів, губ. Вартість косметичного продукту не висока: в межах 150-200 рублів.

Відгуки

Масло Ши – цінний компонент для догляду за волоссям, що підтверджують численні відгуки в Мережі.

Традиційно масло каріте використовуються жінки для харчування та насичення волосяних структур, при цьому часто складу використовується на корені волосся на тривалий час – на всю ніч.

Споживачі відзначають, що масло Ши дорожче рослинних аналогів, наприклад, реп'яхової або касторової, проте по своїй ефективності перевищують обидва складу. Приємний аромат косметичного продукту теж підкуповує – привабливий запах горіха і ненав'язливий масляний аромат роблять процедуру догляду ще приємніше.

Жінки з сильно пошкодженими волоссям рекомендується використовувати масло Ши перед кожним миттям голови, залишаючи складу на волосся на 30 хвилин і більше в залежності від наявності вільного часу. В умовах сильної зайнятості представниці прекрасної статі залишають склад на волоссі на всю ніч, що гарантує його повноцінну роботу. Єдине, що подібне домашнє СПА може викликати дискомфорт і заважати нормальному сну.

Блогери зазначають, що часом олія Ши складно змити з волосся, і особливо якщо воно лежить в основі іншої масляної маски, тому рекомендують змивати складу 3-4 рази для досягнення ефекту чистих волосся.

В цілому, відгуки про косметичному продукті для волосся екстрактом Ши схвальні і захоплені, кожен з блогерів радить застосовувати цей засіб хоча б 1 раз в тиждень і відчути результат на своїх волоссі.

Натуральне і корисне рослинне масло ши, яке нерідко називають маслом африканського сального дерева, відоме у світі косметології вже давно. Як його застосовувати - у наступному відео.


Коментарі

Схожі статті


Абрикосове масло для волосся

Абрикосове масло для волосся

Корисні властивості Переваги Застосування Домашні маски Відгуки

Кокосове масло для росту волосся

Кокосове масло для росту волосся

Особливості Склад Застосування Рецепти домашніх масок Як зробити самостійно

Як правильно використовувати масло для волосся

Як правильно використовувати масло для волосся

Красиві доглянуте волосся – мрія кожної дівчини або жінки, яку просто здійснити завдяки

Нерафінована кокосове масло для волосся

Нерафінована кокосове масло для волосся

Склад Кокос в косметології Для волосся Спосіб застосування Маски Для густоти Для зростання Для

Реп'яхову олію для росту волосся

Реп'яхову олію для росту волосся

У гонитві за розкішною шевелюрою дівчата пробують нові засоби по догляду за волоссям і вдаються до

Масло какао: властивості та застосування в косметології

Масло какао: властивості та застосування в косметології

Застосування масла какао не обмежується стінами кондитерської фабрики; рослинний продукт