Карнаубський віск


В наш час багато компаній займаються виготовленням декоративної косметики, під час виробництва якої використовують всі можливі інноваційні технології та компоненти.

Одним з таких компонентів, який входить до складу багатьох високоякісних косметичних засобів, є карнаубський віск.

Що це таке?

Карнаубський віск добувають з листя пальмового дерева Copernicia prunifera, його також часто називають карнаубой, пальмовим воском, пальмовим соком або бразильським воском. Даний продукт володіє винятковими властивостями, за що навіть отримав прізвисько короля восків.

Пальма Copernicia prunifera сягає заввишки більше десяти метрів і виростає тільки в північних і східних частинах Бразилії. Листя пальми діаметром півтора-два метри необхідно зібрати, підсушити кілька днів на сонечку, віджати - завдяки чому листя випустять віск, залишається його рафінувати і освітлити. Іноді, під час сильної спеки, віск проступає самостійно на зовнішність листя пальми - саме так рослина захищається від втрати рідини.

Він часто використовується в косметичній продукції як натуральний емульгатор, який пов'язує між собою агент і сорбент, а крім цього є ще й просто дуже корисним додатковим косметичним речовиною.

У косметичних засобах карнауба застосовується для додання продукції блиску, а також щоб можна було контролювати структуру і в'язкість продукту. Додатково він володіє пом'якшувальною дією, добре зберігає вологу в косметиці, забезпечує температурну стабільність косметичного засобу. У косметиці карнаубський віск найчастіше виступає тільки в якості допоміжного компонента, в основному - для загустіння, абсорбації, утримання вологи, формування глянсової поверхні.

Склад

Здебільшого до складу карнаубского воску входять складні ефіри, жирні кислоти, жирні спирти і смоли. Завдяки своєму складу дана речовина може зберігатися і використовуватися роками - він ніколи не псується. Карнаубський віск дуже твердий і має щільну структуру, тому перед додаванням в косметичні засоби його необхідно плавити. Зате завдяки такій структурі речовини, якщо додати його, наприклад, помаду, вона не буде розмазуватися і розпливатися навіть у найспекотніший день.

Цей віск не використовується в косметології в первозданному чистому вигляді, але він відмінно поєднується з іншими натуральними інгредієнтами, наприклад, з малому какао - таке поєднання додасть продукту додаткової твердості. Відзначимо, що завдяки наявності в даному речовині властивості сильної стійкості до води, його також часто використовують як олійною для просочення дерев'яних поверхонь в будівництві.

Користь

Карнаубський віск завдяки своїм властивостям сам по собі стане чудодійною помічником для людей, що мають проблемну жирну шкіру. Даний рослинний інгредієнт повністю екологічний, має структуроутворюючим ефектом, однак при цьому не забиває пори і не провокує появу комедонов. Даний продукт надає також досить виражену антибактеріальну і пом'якшувальну дію.

Шкода для організму

Даний пальмовий інгредієнт вважається повністю безпечним проводилися тестування карнауби і експерти підтвердили, що він не викликає подразнень, що не містить токсинів, і в цілому - нешкідливий. Віск коперници є абсолютно гіпоалергенним. Його офіційно дозволено використовувати в косметології. Застосування може бути протипоказано тільки тим, у кого виявляється індивідуальна гіперчутливість до даного продукту. І, звичайно ж, карнауба у складі косметичних засобів застосовується тільки зовнішньо. Хоча даний інгредієнт також широко використовують і в якості харчової добавки, а також фармацевтичними компаніями - для створення лікарських оболонок.

Застосування в косметиці

Карнаубський віск найчастіше є аналогом звичного всім нам бджолиного воску, хоча коштує він дорожче і, на відміну від бджолиного, є набагато більш тугоплавким. Завдяки тому, що даний вид воску, як і інші його побратими, під час нагрівання мягчеет і робиться податливим, а при охолодженні застигає - його використовують в косметичних засобах як глазирователь, а також в якості основного компонента багатьох засобів для епіляції.

А з-за того, що карнаубський віск повністю гіпоалергенний і володіє пом'якшуючими властивостями, він використовується також у багатьох уходових косметичних засобах і в декоративній косметиці. Він входить до складу різних кремів, мазей, бальзамів, сонцезахисної продукції, губних помад і блисків, туші для вій, тіні і підводок для очей, антиперспірантів. Доданий в помаду, туш для вій або блиск для губ карнаубський віск робить їх більш глянцевими, блискучими і дуже стійкими.

З-за своїх пом'якшують і захисних властивостей дана речовина вводять і до складу косметичних кремів, завдання яких - пом'якшення і захист шкіри від агресивного навколишнього середовища.

Наприклад, він входить до складу гігієнічних помад, які загоюють тріщинки на губах, живлять і зволожують губи. Карнауба також не дає накопичуватися шкірного сала голови, і його використовують при виготовленні уходових косметики для волосся і шкіри з натуральних компонентів, таку косметику особливо цінують вегетаріанці.

Пальмовий продукт знайшов своє застосування навіть у парфумерії - його використовують для створення ароматичних стіків і твердих духів. Щоб зрозуміти, чи є дана речовина в складі будь-якого косметичного засобу - уважно ознайомтеся з його складом, шукайте назва copernica cerifera або добавку Е903.

Чим розчинити?

При роботі потрібно враховувати температуру плавлення карнауби - вона становить від 78 до 86 градусів Цельсія. Розчиняє його гаряча фаза. Не слід нагрівати віск безпосередньо в ємності, краще всього застосовувати для цих цілей водяну баню. Якщо ви вирішили використовувати даний продукт в приготуванні домашньої косметики, то виходячи з конкретного рецепту, найкраще буде спочатку нагріти олію, після цього ввести в нього віск і перекласти в посуд спільно з маслами. І ще радимо вам дотримуватися оптимальної концентрації речовини: до 5 % в уходових засобах для шкіри, до 10 % - у декоративній косметиці.

Виробники

Найчастіше продається карнаубський віск у вигляді пластівців, зустрічається він також у форматі брусків і порошків. Виробництвом продукції займаються багато компаній, найбільш відомий вітчизняний виробник - компанія "Живиця". Серед іноземних популярною є німецька компанія Sonax Premiumclass.

Відгуки

Почитавши відгуки в мережі Інтернет, можна зробити висновок про те, що карнаубський віск - дійсно дуже корисне косметичний речовина. Багато користувачі пишуть, що часто стикалися з цим інгредієнтом у вигляді жовтих твердих пластівців. Люди зазначають, що віск має приємний тонкий, практичний невловимий аромат.

Дівчата пишуть, що зберігають карнаубський віск вони при кімнатній температурі - головне в сухому приміщенні і подалі від джерел тепла.

Краще всього для надійності зберігати його в щільно закручується ємності. Для плавлення даного інгредієнта дівчата успішно застосовують звичайну водяну баню і стверджують, що карнаубський віск у вигляді пластівців плавиться навіть краще і швидше, ніж бджолиний віск. Але при цьому він має набагато кращими якостями для нашої краси і здоров'я.

Багато дівчат також комбінують даний засіб з іншими видами восків. Покупниці пишуть також, що вартість даного воску дуже невисока і складає близько 300-400 рублів за 100 грам. З даного компонента дівчата виробляють будинку домашню косметику - бальзами для губ, різні креми і інші корисні кошти для догляду за шкірою. У складі магазинної косметики покупниці зустрічали пальмовий віск в таких виробах:

  • губних помадах;
  • бальзами для губ;
  • олівці для очей і губ;
  • тверді дезодоранти;
  • тушах для вій;
  • зволожуючих кремах;
  • сонцезахисні засоби та засоби для засмаги.

Якістю косметики, до складу якої входить даний інгредієнт, дівчата дуже задоволені.

Вся косметика ідеально зберігає свою структуру. Окремо виділяють дівчата помади з карнаубой, дуже хвалять їх якість - вони не розмазуються і не розтікаються навіть в періоди сильної спеки.

А зволожуючі креми дівчата характеризують як панацею для всіх, у кого суха і зневоднена шкіра. Підводячи підсумок, можна з упевненістю сказати, що карнаубський віск - дуже цікавий, корисний і безпечний в косметології продукт. Тому сміливо користуйтеся косметичними засобами, до складу якого він входить.

Детальніше про корисні властивості карнаубского воску ви дізнаєтесь із наступного відео.


Коментарі

Схожі статті


Віск для рук

Віск для рук

Косметичні засоби, що використовуються для щоденного догляду за шкірою відомі з давніх пір.

Як користуватися гель-воском для волосся Taft?

Як користуватися гель-воском для волосся Taft?

Дуже часто при виборі засобів для укладання дівчата віддають перевагу звичним мусів і лаків для

Дитяча губна помада

Дитяча губна помада

Особливості Склад Їстівна Виробники Як вибрати? Відгуки Косметика для дітей – вже не розкіш, а

Віск Epilogue

Віск Epilogue

Сьогодні для видалення волосся на тілі, дівчата і жінки використовують найрізноманітніші варіанти,

Натуральний бальзам для губ

Натуральний бальзам для губ

Особливості Склад Популярні фірми Відгуки Губи підтверджують доглянутість і красу жінки. Вони

Віск White Line

Віск White Line

Переваги гарячого воску Покрокова інструкція Види «Азулен» «Зливу» «Білий шоколад» «Натуральний»